Снимка PixabayБез онлайн игри за подрастващите през седмицата. Китай забрани на

...
Снимка PixabayБез онлайн игри за подрастващите през седмицата. Китай забрани на
Коментари Харесай

До 18 години без онлайн игри в Китай през седмицата

Снимка Pixabay

Без онлайн игри за подрастващите през седмицата. 

Китай забрани на децата на възраст под 18 години да играят онлайн игри в делничните дни и ограничи престоя им в интернет за развлечение единствено до 1 час в петък, събота и неделя, предава Си Ен Ен. Новото предписание отбелязва забележителна ескалация на рестриктивните мерки за голямата гейминг промишленост в страната, отбелязва медията, написа

На малолетните ще бъде позволен единствено час игра - сред 20:00 ч. и 21:00 ч. в петък, уикендите и формалните празници, съгласно изказване на Националната администрация за пресата и изявленията (NPPA), оповестено от държавната осведомителна организация ``Синхуа``. Този ход съставлява стягане на по-ранните ограничавания, избрани от организацията през 2019 година, когато бе въведен предел от 90 минути през делничните дни и три часа през уикенда за малолетни. Властите обявиха, че рестриктивните мерки са въведени, с цел да се предотврати пристрастяването на младежите към видеоигрите.
NPPA означи, че разпоредбите влизат в действие ``в началото на новата образователна година, като слага характерни условия за попречване на пристрастяването към онлайн игрите и отбрана на здравословното развиване на непълнолетните``.

Месец преди последните ограничавания, публикация, оповестена от държавния вестник Economic Information Daily, твърди, че доста младежи са пристрастени към онлайн игрите и това се отразява отрицателно на развиването им. Статията провокира забележителен спад в цената на акциите в някои от най-големите китайски компании за онлайн игри.

През юли китайският колос Tencent разгласи, че вкарва лицево различаване, с цел да попречва децата да играят онлайн сред 22:00 и 08:00 ч. Този ход последва опасенията, че доста малолетни употребяват персоналните документи на възрастни, с цел да заобиколят разпоредбите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР